Kastamonu 1 Şubesi

BİZ DE HİZMETE DEVAM; OL(A)MAYAN DA İFTARAYA DEVAM...

Görevde yükselme sınavı için sendikamızca yapılan kurslara katılan hizmetli ve memur kardeşlerimize gayretleri ve emekleri için öncelikle teşekkür ederiz. Diğer sendikaların yap(A)madıkları bir hizmeti sendikamız yaptı ve sizlerin teveccühü, iştirakı ile bir aylık süre kimseye ağır gelmeden geçti. Sendikamıza öğretmen dışındaki eğitim çalışanları tarafından yapılan haksız eleştiri "öğretmen sendikası" hep karşımıza çıktı, çıkmaya da devam edecektir. Biz buna yalan deyip sırtımızı dönerdik. Dönmedik. Memur, şef, hizmetli, aşçı emekçilerimiz gerçekten böyle düşünmesinler, biz onlara da hizmet edelim istedik. Sadece hizmet etmek istemedik, sizlerin de yönetimde, faaliyetlerde içimizde olmanızı arzu ettik. Bu sınava hazırlık kursu da bu gayretlerin sonucunda gerçekleşti. Bu kurs sürecinde bizleri mutlu eden sendika hizmet binamızı dolduran üyelerimiz oldu. 

Yatay- Sen ve diğerlerine karşı yazılabilecek sayfalar dolusu cevabımız, belgelerimiz mevcut. Lakin bundan evvel bir olmamız, birlik olmamız lazım. Çünkü iftira rüzgârına karşı bir, iri ve diri olarak karşı koyabiliriz. Bu başarı Emekçinin, eğitim çalışanının başarısıdır. Emek vermiş, zamanından, konforundan, ailesinden feda etmiş; başarmış kişilere karşı iftiradır. Emeğe, emekçiye yapılan bu iftara yetersizliğin itirafıdır. Bu iftira ile emekçinin ve sendikamızın başarısını hafifletmek, itibarsızlaştırmak en hafif tabirle aymazlıktır.

Yatay- Sen ve diğerlerinin iftiralarından anlaşılacak olan şu: Bizim sendikamızın asıl gayesi emekçiye hizmet değil bu alanda siyasî boşluğu doldurmak. Emekçinin ihtiyacı ve isteği değil önemli olan. Önemli olan bizden olsun. Zaten böyle bir kursu biz düşünemeyiz, düşünsek de yapamayız. İyiyi de takdir edemeyiz. Onun için de çamur atmaktan başka seçenekleri yok. Adamlar diyor ki "Sınavda kopya mı çektiniz?” Zaten konular belli senin de sendikan az yesin çok çalışsın soru hazırlasın senin de sendikan çalışıp kitap hazırlasın. Sen hiç kitap yazmazsın, deneme yapmazsın fakat üyenin kazanmasını istersin. Böyle dünya yok. Elinizde bir belge varsa hiç durmayın gereğini yapın ama ispat edemezseniz müfterisiniz. Şunu unutmayın ki güneş balçıkla sıvanmaz. Çamur at izi kalsın mantığıyla sendikacılık yapılamayacağını bir türlü öğrenemediniz. Sendika, hizmet işidir.,siyasi alan değildir. Emekçi ile var olursun. Bizim hizmetimize bakın, emekçi için çalışmak yoksa çekip gitmektir. 

Biz bir olalım birlikte olalım daha nice başarılarımız, kazanımlarımız olacak inşallah. Tekrardan sizleri tebrik ediyoruz.