Kastamonu 1 Şubesi

MTAL Özdeğerlendirme Çalıştayı

Şubemiz tarafından Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Özdeğerlendirme Çalıştayı düzenlendi.
İlimizdeki çeşitli mesleki ve teknik Anadolu lisesi temsilcileriyle özdeğerlendirme sürecinde aksayan yönler ve çözüm önerileri üzerine çalışma gerçekleştirildik.

ŞUBE BAŞKANI ORHAN SANCAKTAROĞLU: Angarya değil kabul gören bir çalışma olmalı.

Şube Başkanımız Orhan Sancaktaroğlu açılış konuşmasında, değerlendirmenin eğitimin önemli bir ayağını oluşturduğunu, ancak MTAL' de yapılan özdeğerlendirmenin değerlendirmeden çok öğretmenler için bir angaryaya dönüştüğünü ifade etti. Özdeğerlendirmede aksayan yönlerin ortaya çıkarılıp yeniden düzenlenmesi, öğretmenlerimize refakat ve rehberlik eden ve en önemlisi öğretmen ile idareciler tarafından kabul gören bir hal almasının önemli olduğunu dile getirdi.
Bu kapsamda mesleki ve teknik Anadolu liselerinde görev yapan idareci ve öğretmenlerimizden SMS ve e-posta yoluyla özdeğerlendirmeyle ilgili eleştiri ve çözüm önerileri talepleri toplandı. Çeşitli okullardan seçilen temsilciler Şube Başkan Yardımcısı Serdar Arpacı başkanlığında toplanarak çalıştay yapıldı.

Şube Başkan Yardımcısı Serdar ARPACI: Çözümün ilk aşaması tamamlandı.

Mevzuattan sorumlu şube başkan yardımcımız Serdar Arpacı: Eğitimde kalitenin yükselmesi, sadece öğretmen ve idarenin elinde olan bir süreç değildir. Özdeğerlendirme sürecinin paydaşları ve sorumluları oldukça fazla. Maalesef yeni uygulamalarda aksayan yönler düzeltilmeden sürdürülmek isteniyor. Bu da iyi bir projenin hayal kırıklığına, vakit ve nakit kaybına en önemlisi emeğin boşa gitmesine yol açıyor. Şube olarak okul ve saha ziyaretlerimizde özdeğerlendirme üzerine çokça konuşuldu biz de bu konu üzerine çalıştay yapmayı planladık. Okul temsilcilerimiz aracılığıyla öğretmen ve idarecilerden artı ve eksi yönleri aldık. Karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri üzerine konuşuldu.
Çalıştayın son kısmında katılımcılar, şube hizmet binamızda son olarak toplanarak çalışmalar raporlaştırıldı. Çözümün ilk aşaması tamamlanarak raporumuz Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi mevzuat birimine gönderildi. 

Çalıştay sonucunda elde edilen verilerden oluşan raporun Eğitim-Bir-Sen tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne gönderilecek.

Çlıştayın mesleki eğitime faydalı olmasını temenni ediyoruz.