Kastamonu 1 Şubesi

30. YIL VEFA BULUŞMAMIZ

ĞİTİM-BİR-SEN'Lİ ESKİ VE YENİ YÖNETİMLER 30. YIL VEFA BULUŞMASINDA
Bundan tam 30 yıl önce Yedi Güzel Adam'dan biri olan edebiyat öğretmeni, müteffekkir Mehmet Akif İNAN tarafından 14 Şubat 1992'de kurulan Eğitimciler Birliği Sendikası yılı geride bırakmanın heyecanını ve gururunu yaşıyor. Kurulduğu günden bugüne kadar birçok eylem ve etkinliklerle adını duyduğumuz Eğitim-Bir-Sen bu defa eskiden görev almış yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Kastamonu'da faaliyette bulunduğu ilk günden bu zaman emek vermiş yöneticileri vefa buluşmasına katıldı. İlçelerden ve il dışından gelen eski yöneticilerin yanı sıra EBS Genel Yönetim Kurulu Eski üyesi Ahmet ÖZER'in de katıldığı toplantıda geçmişten bugüne eğitim alanında ve sendikacılık alanında yapılan, hatıralar anlatıldı.
EBS Kastamonu Şube Başkanı Orhan SANCAKTAROĞLU: "Merhum Mehmet Akif İnan'ın tanımladığı gibi bizler ülkemizin geleceğini kuran erdemliler hareketi olmak için çalıştık. En başta yola çıkan öncülerimizden yıllar geçtikçe bayrakları ve emaneti aldık. Bu ülke sevdalısı, geçmişine sâdık ve geleceğe, yeniliğe açık bir sendika olduk. Her alanda vefanın önemine inandık ve yaşamaya yaşatmaya çalıştık. Bugün burada Kastamonumuzun eğitmiine, eğitim çalışanlarına emek veren, bu dava için evinden, arabasından, ailesinden, uykusundan fedakarlık etmiş başkanlarımızı görüyorum. 30 yıl önce yüreklerde alevlenen bu dava şimdi Türkiye'nin en büyük sendikası oldu. Her zaman milletinin yanında oldu, maniviyatını korudu. Kimin yanında olacağını düşünmedi çünkü durduğu yer belliydi. Hak ve emek için mücadele etti. Eylemler yaptık, fakat yıkmadan, yakmadan yaptık. Milletinin yanında oldu, milletinden güç aldı. Kamuda kılık kıyafet diretmesine karşı eylem yaptık bu millet destek verdi; 2 milyonu aşkın imza toplandı. Biz diklenmeden dik durmayı bildikçe eğitim çalışanlarımız bize destek verdi. Artık sayımız yüzler değil, binler değil, yüz binlerle anılıyor. Her üyemizin verdiği desteğin emanetini ve ağırlığını biliyoruz. Sorunlardan değil çözümlerden yanayız. Problemleri alt alta dizmekten çok çözümlerini de sıralıyoruz. Sorunlardan beslenen değil çözümlerle güçlenen bir sendikayız. Bugün 30 yıllık bir kurumsal geçmişten bahsediyorsak bu da üyelerimiz örgütlülüğe inanından kaynaklanmıştır. Bir tek adam Mehmet Akif İnan, dostalarıyla, arkadaşlarıyla imanının gereği kurdu bu sendikayı. İnancın zaferi vefanın adresi olduk. Ne emekler verildi ne çileler çekilde bu inanç uğruna. Sadece eğitim çalışanları için olmadık. Sevdamızda bayrağımız, vatanımız vardı. 15 Temmuzda Genel Başkanımız meydanlara çağıran ilk STK başkanıydı. Vefa zamanı Millet için geldiğinde meydanlara koştuk, sokakları doldurduk. Şimdi kendi başkanlarımıza vefa zamanı diyoruz ve sendikamıza emek veren, gönül veren dostlarımıza teşekkür ediyorum. İl dışından, kilometrelerce öteden gelen misafirlerimiz var hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Kastamonu şube başkanı Orhan SANCAKTAROĞLU bir önceki şube başkanı Zeki Karaman'a hediyesini takdim etti. Şubemizin geçmiş dönemlerinde görev alan yönetim kurulu üyelerine ve ilçe/üniversite temsilcilerimize de Şube Başkanımız Orhan SANCAKTAROĞLU tarafından hediye takdim edildi.