Kastamonu 1 Şubesi

Deprem felaketine yönelik Memur-Sen Başkanlar Kurulu kararları

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olarak tespit edilen 7,7 büyüklüğündeki deprem felaketi; Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedilmiştir. Depremin yol açtığı can kayıpları ve yaralanmalar ile maddi hasarlar tüm milletimizi derinden üzmüştür. Millî birlik ve beraberlik duyguları içerisinde devletimizin tüm olanaklarının seferber edildiği, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve bölge halkının yoğun uğraş ve gayretleriyle enkaz altındaki vatandaşlarımızın kurtarılması, vatandaşlarımızın barınma ve yemek ihtiyaçlarının karşılanması ve felaketin yaralarının sarılması büyük hızla devam etmektedir.

Depremin yaşandığı an itibarıyla Memur-Sen Arama Kurtarma ekipleri, depremden etkilenen vatandaşlarımıza yardımcı olmak için AFAD koordinatörlüğünde ilgili bölgelere derhal intikal etmiştir. Memur-Sen olarak, tarihsel sorumluluğumuz, toplumsal olaylarda hassasiyet göstererek elini taşın altına ilk koyan kuruluşlardan biri olmamız, mazlum ve mağdur olanların yanında olmayı ilke edinen ve bunun örneklerini her zaman gösteren duruşumuzla Başkanlar Kurulumuzu ivedi olarak toplayarak almış olduğumuz kararları kamuoyuyla paylaşıyoruz:

- Konfederasyonumuzun ve bağlı sendikalarımızın tüm eylem ve organizasyonları ileri bir tarihe ertelenmiştir.

-Tüm teşkilatımızın ve üyelerimizin Kızılay’a kan bağışında bulunmaları için çağrı yapılmıştır.

-Deprem bölgesine sevk edilen Memur-Sen Arama Kurtarma ekiplerimize diğer gönüllülerimizin de katılması kararlaştırılmıştır.

-Depremin yoğun hissedildiği 10 ilimize yönelik olarak konfederasyonumuzun ve bağlı sendikalarımızın genel başkanları koordinesinde 10 ayrı ekip oluşturularak söz konusu illerde yapılabileceklerle ilgili araştırma ve tespitler yapılmasına, bölge teşkilatımızın arama kurtarma çalışmalarına destek vermesine karar verilmiştir.

-Memur-Sen koordinesinde, başta bağlı sendikalarımızın katkı ve katılımıyla maddi yardım havuzu oluşturulmasına, bu yardımların AFAD kontrol ve denetiminde depremzedelere ulaştırılmasına karar verilmiştir.

-Depremden etkilenen; yaralanma, barınma ve diğer ihtiyaçlar bakımından mağduriyet yaşayan vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere yardım yapmak isteyenlerin Kızılay, AFAD, İHH, Deniz Feneri Derneği ve Türkiye Diyanet Vakfı vb. kurumlara yönlendirilmelerine karar verilmiştir.

-Memur-Sen İl Temsilciliklerinin Kızılay, AFAD ve illerdeki STK’larla istişari çalışmalarda bulunarak depremzedeler için her türlü yardım faaliyetlerine yönelik inisiyatif almalarına karar verilmiştir.

-Bağlı sendikalarımızın genel kurullarının imkân ve şartlar değerlendirilerek Mart ayına ertelenmesinin ilgili yönetim kurullarında görüşülerek kararlaştırılmasına karar verilmiştir.