Kastamonu 1 Şubesi

Memur-Sen deprem bölgesinde

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen genel başkan yardımcıları ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları, deprem felaketinin yaşandığı illerde saha çalışmalarına katıldı.

Depremin meydana geldiği gün ivedilikle yola çıkan Memur-Sen Arama Kurtarma ekiplerinin ardından, Genel Başkan Ali Yalçın, genel başkan yardımcıları ve bağlı sendikaların genel başkanları da deprem bölgelerine giderek yardım çalışmalarına katıldı. Ali Yalçın, depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’a giderek saha çalışmalarında yer aldı.

AFAD ve Memur-Sen Arama Kurtarma ekipleri ile görüşen Yalçın, göçük altındaki vatandaşların kurtarılması amacıyla yetkili birimlerle yapılacak koordinasyonun önemini vurguladı. Deprem bölgesinde yardım bekleyen vatandaşlarla da görüşen Yalçın, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yardımların bir kısmının bölgeye ulaştığını, depremzedelere kesintisiz destek sağlanması amacıyla Memur-Sen teşkilatı olarak 81 ilde çalışma başlattıklarını ve yardımların devam edeceğini söyledi.

Depremden etkilenen 10 ilimizin tüm Memur-Sen il temsilcilikleri arasında desteklenmek amacıyla paylaşıldığını ve yardım TIR’larının yola çıktığını belirten Yalçın, teşkilat olarak ellerini taşın altına koymaya her zaman hazır olduklarını, bu zor ve sıkıntılı günleri de hep birlikte atlatacaklarını vurguladı.