Kastamonu 1 Şubesi

Yasakçı Yönetmelik de, Genelge de, Kafalar da Değişmelidir

Yasakçı Yönetmelik de, Genelge de, Kafalar da Değişmelidir

Her yıl 15 Mayıs-15 Eylül arası mevsim değişikliği nedeniyle valilikler tarafından rutin olarak yayınlanan yaz kıyafeti genelgeleriyle ilgili İçişleri Bakanlığı’nın, geçmişte yayınlanan yasakçı genelgelere atıfta bulunarak, “Eski genelgenin günümüz Türkiyesi’nde bir anlamı kalmamıştır” açıklamasını önemsiyoruz.

1982 model 12 Eylül Milli Güvenlik Konseyi bakiyesi yasakçı yönetmeliğin değiştirilmesi talebiyle yaptığımız eylemler, özgürlük için 12 milyon 300 bin imza ve 18 Mart 2013 tarihinden itibaren başlattığımız süresiz sivil itaatsizlik eylemimiz sürerken, bazı bürokratların genelgelerde, yönetmelikteki dayatmaların altını çizmesini değil, hükümetten ucube yönetmeliğin bir an önce üstünü çizmesini bekliyoruz.

Hükümet, özgürlük taleplerine ilişkin beklentileri zamana yaymamalı, bu konuda daha fazla zaman kaybetmeden adım atmalıdır.

Eğitim-Bir-Sen olarak, bu ülkede darbe dönemlerinin bakiyelerinden de, genelgelerinden de, yasakçı kafalarından da kurtulmak istediğimizi belirtiyor, yasaklarla mücadelemizin hız kesmeden devam edeceğinin altını bir kez daha çiziyoruz.