Kastamonu 1 Şubesi

EĞİTİM-BİR-SEN' DEN ÜYELERİNE BÜYÜK HİZMET!

EĞİTİM-BİR-SEN’DEN ÜYELERİNE BÜYÜK HİZMET

 

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SINAVINA HAZIRLIK KİTABI VE UZAKTAN MERKEZİ EĞİTİM PROGRAMI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

 

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SINAVINA HAZIRLIK KİTABI

 

Kitap iki cilt halinde ve toplamda 1080 sahifedir. Birinci ciltte Kanunlar, ikinci ciltte ise yönetmelikler yer almaktadır. Kitap tamamen sendikamız tarafından hazırlatılmıştır.

 

Maliyeti (Baskı+ Kargo Bedeli+KDV=10 TL olacak şekilde) 2 cilt kitap, maliyetine kar amacı güdülmeden alıcıya ulaştırılacaktır. 40 bin set (2 cilt: 1cilt+2.cilt =80 bin adet)  baskıya girmiştir ve baskısı tüm hızla devam etmektedir.

 

Şu an baskı devam etmekte ve planlamaya göre Cumartesi günü kargo teslim almış olacaktır. Cumartesi günü kargolar yarım gün çalıştığından eğer bir aksilik söz konusu olursa haftaya Pazartesi teslim alınmış ve Salı günü şubelerimize ulaştırılmış olunacaktır.

 

UZAKTAN MERKEZİ EĞİTİM KURSLAR HAKKINDA AÇIKLAMA

 

UZAKTAN MERKEZİ EĞİTİM NEDİR VE SİSTEM NASIL İŞİLİYOR?

 

Uzaktan merkezi eğitim; bir stüdyo veya sınıfta verilen dersin bilgisayar ve internet marifetiyle on-line olarak karşıdaki kişi veya merkezce izlenmesine olanak sağlanmasıdır. Sendika Genel Merkezimizce İstanbul’da bulunan 13 kişilik uzman kadromuz marifetiyle anlatılan Şube Müdürlüğü Sınavına Hazırlık Kursumuzu, bilişim teknolojileri marifetiyle ülke genelinde bütün şubelerimize sunmuş olacağız. Bu çalışma Meridyen Akademinin Uzaktan Eğitim Merkezi imkânları kullanılarak yapılacaktır.

 

KURS KAÇ MERKEZDE CANLI OLARAK VERİLECEK VE İZLENECEKTİR?

 

Kurs aynı anda 3 merkezde 3 farklı konu işlenecek şekilde tasarlanmıştır. Bir kurs merkezini on-line olarak 100 İP takip edebilmektedir. 3 Kursu toplam 300 İP takip etmiş olacaktır. Her İP bir kurs merkezi demektir. Genel Merkez şubelere kursiyer sayısını dikkate alarak 300 kurs merkezini (İP’yi canlı izletmek için) dağıtacaktır.

 

İLDEKİ KURS MERKEZİ CANLI DERSE NASIL BAĞLANACAKTIR?

 

Kurs merkezi olarak belirlediği salon/derslik’ten bilgisayar ve internet yoluyla www.meridyenuzem.com adresine girecek, verilen kullanıcı adı ve şifre ile sisteme bağlanacaktır. Projeksiyon aracılığıyla bağlandığı görüntüyü perdeye yansıtıp izletecek ve bilgisayarına taktığı ses kolonları/hoparlörleriyle canlı sesi herkesin duymasını sağlayacaktır.

 

Bilgisayarda mikrofon + web kamera olmasına özen gösterilecek ihtiyaç halinde kamera aracılığı ile kurs merkeziyle görüntülü iletişim sağlanacaktır.

 

 

UZAK İLÇELER, MERKEZLERDEKİ KURSLARA KATILAMADIĞINDA SORUN NASIL ÇÖZÜLECEKTİR?

 

Uzak ilçeler kendi kursunu kendisi organize edecek. İlçede belirlediği bir kurs sınıfında adayları topladıktan sonra kendisine verilen kullanıcı adı ve şifreyle sisteme girecek ve kayda alınmış olan dersi, a-senkron bir şekilde izletecektir. Bu noktadan hareketle bilinmesi gereken husus; kursu en ücra köşede oluşturulan sınıfa dahi aktarabileceğimizdir. Tek fark dersi bir gün sonra takip edecekler ve ders programlarının saatleri de doğal olarak kendilerince belirlenecektir.

 

KURSLAR HAFTA İÇİ Mİ HAFTA SONU MU OLACAK?

 

Canlı ders anlatımı Kurs Formatörlerinin de talebi doğrultusunda hafta sonu olacaktır. Bazı illerimizden; hafta sonu Y. Lisans Kursları ve benzeri yoğunluklar olduğundan hafta içi verilsin talepleri gelmiştir. Fakat bu durum formatörlerin programına uymadığı için hafta içine alınamamıştır. Kursu Hafta İçi Yapmak İsteyenler: anlatılan konuyu a- senkron bir eğitim olarak aynı şifre ile ilgili yere bağlanarak izletebileceklerdir. Dolayısıyla ilimiz hafta içi olacak şekilde kendisi planlayabilecek ve aynı dersi kayıttan izletebilecektir.

 

NEDEN HER ÜYEYE ŞİFRE VERİP, KURSU EVDEN İZLEMESİNİ SAĞLAMIYORUZ?

 

Bu talep canlı bağlantı için asla mümkün değildir. En fazla 300 İP bu eğitimi canlı izleyebileceği için sadece 300 kişi dersi takip edebilir demektir. Fakat her İP bir kurs merkezi olduğunda bu durum merkezde ortak izleyenlerin sayısının kurs merkeziyle çarpımı sonucu artırılmaktadır.

 

KURS MERKEZLERİ SORULARLA CANLI YAYINA KATILABİLECEKLER Mİ?

 

İlinizde kurs merkezinde bilgisayarı kullanan sorumlu kişi, kursun verildiği merkeze yazılı olarak sorusunu iletecek, kursun verildiği merkezdeki yardımcı eleman ise gelen soruları tasnif edip içerisinden seçtikleri soruları kurs sonunda cevaplaması için Hocaya verecektir. Kursun akışkanlığı ve ilerde banttan izlendiğinde aynı verimi sağlaması için kurs ortasında soru sorulmayacaktır. Sorular kursta ara verildiğinde ya da hoca sorularınız varsa yazınız dediğinde yazılacaktır.

 

KAYITLI DERSİ İZLETECEK (A-SENKRON) İLÇELER VE BAZI MERKEZLERİ MERKEZİN DERS PROGRAMINININ AYNISINI MI UYGULAYACAK?

 

İstanbul merkezli verilecek dersin ders programı ve saatleri genel merkez web sitesinden duyurulacaktır. Bu ders programını canlı takip edecek kurs merkezleri doğal olarak uygulayacaklardır. Kayıt altına alınmış ders anlatımlarını ilindeki durum değişikliğine göre iller kendileri programlayabilirler. Ders anlatımlarına tanımlanmış kullanıcılar şifreleriyle istedikleri saatte erişebileceklerdir.

 

KURSU CANLI TAKİP EDECEK MERKEZLERİN GÖRÜNTÜ VE SES KALİTESİ İÇİN YAPMASI GEREKENLER NEDİR?

 

Bağlanılan internet hattının MB hızı önemlidir. Wriless (kablosuz) olmaması için dikkat edilecektir. Kablolu bağlanmaya özen gösterilecektir. Bilgisayardan sesin istenilen seviyeye yükseltilip azaltılabilmesi için gerekli aparatlar tarafınızca ayarlanmış olmalıdır.

 

KURSLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAKTIR?

 

Kurslar 9 Kasım (Cumartesi) tarihinde başlayacaktır. Kurs programı ve saatleri www.egitimbirsen.org.tr adresinden duyurulacaktır.Bu hafta içerisinde şubelerimiz mutlaka kurs talep listesini toplayacak ve kurs merkezlerini belirleyecek, eğer yer kullanımı için izin gerekiyorsa şimdiden izni alacaklardır. Önümüzdeki hafta içerisinde İstanbul’da dersin anlatılacağı 3 merkezden bağlantılar ile sistem önceden test edilecek ve 9 Kasım’da belirtilen saatte başlayacaktır.